Catch up

Hi to my sweet friends!!!

I'm so sorry that I didn't write anything down this week so this is a kind of a catch up!!! RAPIDLY!!!

Dansshow!!! 20-11
Yess Ik ben naar een ongeloofelijk mooie dansvoorstelling geweest. We gingen met een aantal van Faith in Action! Onderweg was het erg gezellig en ik heb kunnen zien hoe shenee reed ;) was goed hoor ze bracht ons (rashida, india en ik) veilig aan. Het valt me op dat bij de dansshow (bijna) iedereen zwart is ik voeldde me wel even blond XD de dansshow was AMAZING!!! het was echt de beste ooit gezien. Ze deden moderne dans met sprongen en spagaten/split alsof het niets was. Er was zelfs een man die echt heel veel overgewicht had maar die precies hetzelfde deed en soms nog beter!!! echt mooi om niet altijd dunne mensen te zien dansen :)

GINGERBREAD HOUSE!! 21-11
JAja people ik heb een gingerbread house gekregen van mr Dean dat betekent een kaal gingerbread house die ik mocht versieren!!!!jajajajajajaj geweldig!!! zal snel foto's posten. Samen met Alana heb ik de kerstboom en het huis versierd. ook waren er 2 gingerbread man en het is gewoon te mooi om op te eten. I LOVE GINGERBREAD HOUSES!!

Working!! 22-11
Ja deze week heb ik wel 1 dag gewerkt!! Ik heb het logo afgekregen van stof en ik heb alle nodige teksten overgetypt de volgende werkdag moet ik alles opplakken (er was geen lijm) en kan ik het board eindelijk finishen!!

Preaparing Food!! 23-11
Vandaag heb ik geholpen met het thanksgiving food klaarmaken!! het was super gezellig met mr Dean...We hebben echt zoveel gedaan! allereerst heb ik de sweet potatoes geschild (imagine 3x groter dan onze aardappel) en ze waren een stuk harder. Dus had bijna blaren op m'n handen  maar ik laat me niet kennen). bleekselderij geschild. eitjes gekookt, colourflower in stukjes gesneden eieren gepeld, ennn.....cupcakes gemaakt!!! ze waren supergoed gelukt en met 3 verschillende soorten topping met sprinkles!! Ohja de hond van mr Dean (midnight ==> black) blaft altijd bij de themesong van spongebob squirpants!!! ik heb het op video!! CRAZY

's avonds nog naar een gospel show geweest in PAMPAMPAM the FIREHOUSE!!! jaja ik herkende het nog!! was gezellig ik was daar trouwens de enige blanke!

Thanksgiving diner!! 24-11
In de ochtend heb ik een tas (15dollar) en oorbellen (3paar =1dollar) gekocht op de flea-market. We hebben mr Dean bezocht die druk bezig was zijn shea butter te verkopen :)

Om 4.45PM gingen we naar mr Deans huis! er waren al veel mensen en jaja allemaal black / getint. geen blanke het is me toch een drukke familie! nog niet eens allemaal!! Je ziet een stuk of 35 mensen waarvan er 7 kleine kinderen aan het rondrennen zijn...Het was een hartelijke familie er hing echt een family sfeer! Ik moest even denken aan m'n eigen familie en ik miste ze voor het eerst op dit moment...raar dat je dat dan hebt.

ik zal even opnoemen wat ik allemaal naar binnen heb gestouwd en wat er allemaal was:
-Macaroni+cheese
-Little buns
-Stringbeans
-Turkey =24pounds
-Sweet potatoe + marshmallow (weird combination not good)
-Gevulde eieren=devileggs
-stuffing (voor kalkoen)
-cornbread
-brown rice
-rib
-ham
-fish
-cauliflower salat
-Sweet potato +pumpkin pie
-Chocolat pie
-collardgreens
-Cup-cakes
-Banana pudding
-Pecan Pie

So that's a lot!!!

Black friday!!! 25-11-11
Jajaa ik heb the black-friday experience gehad!!!! om 10 uur 's nachts gingen we naar best Buy met David,Ivy, Trinity and jessica. Er stonden overal enorme rijen helemaal om het pand heen. David was de enige die daar iets nodig had dus reden we door naar Target. Waar de rij niet zo heel lang was we gingen in de rij staan....SPANNEND!!! en de mensen bleven stromen en komen en de rij werd 2x, 3x, 4x zo lang!!! mensen schreeuwen en gilen nog 15 min nog 10 min nog 5!!!!!minuten!!!!!en toen het zover was ging het eigenlijk best wel georganiseerd er was politie en security en heel veel dranghekken waardoor je niet ertussen kon springen. En ze lieten maar 30 mensen per keer binnen om het overzicht te houden!!! dus eigenlijk ging het best goed.Ik hoorde dat in NYC schoten waren en dat er mensen overhoop waren gelopen ben blij dat ik daar niet tussenstond. Hier was het gewoon gezellig druk.

en ohja papa,mama, koen ik KERSTCADEAUTJES GESHOPT!!! ze komen deze week jullie kant op!!!

Daarna m'n bedje in om 3AM en vervolgens op om 9AM om naar macy's te gaan. De parkeerplaatsen (heel veel in america!!) waren ALLEMAAL vol!!!! het was echt een competitie om de parkeerplek.!! Dan moet je er zo snel mogelijk zijn!1 we hebben er bijna een half uur over gedaan om een parkeerplek te vinden!!

in macy's heb ik jurken (gala = 65% off) gepast maar ze waren natuurlijk te groot een S thuis is hier een XS handig om te weten (ws omdat iedereen hier ietsje dikker is). daarna doorgegaan naar Rousette Russe heb daar een superleuk sexy jurkje gekocht met 30% off (29-20 dollar) was goed!!!!

We hebben daarna in Philly geshopt maar niks gevonden. Bij subway een uberlekkere sandwhich gehad en samen met Jessica (nieuwe vriendin woont vlakbij New York she came over for Thanksgiving) de lekkerste milkshake (chickfilet) gedronken!! Bij een hap van m'n sandwhich kwam er een groep jongens langslopen (zegt er een: " that's a nice bite" hahahahah!!

We zijn naar de FILM geweest!!!!JAJAAJA HAPPY FEET 2!!!!!!! in 3D!!! Ech een superleuke film en trinity is zo'n schat we hebben leuke fotos' gemaatk van onze brillen. en ohja hier in amerika mag je bij een grote popcornbak je bak gratis opnieuw vullen!!!jaja dit is america!!!

Lisette de Flower!! 26-11
Vandaag heb ik mr Dean geholpen met het verkopen van Sheabutter! we moesten vroeg op hij om 3.00AM ik om 4.00AM daarna nog in de car verder geslapen. Het verkopen ging eigenlijk heel goed. Aan het begin was ik verlegen want mensen komen aan twee kanten van de stand lopen. maar na een tijdje kon ik ook goed mensen overhalen iets te kopen door te laten ruiken en proberen op de handen. Jaja lisette wordt een marktvrouwtje!! nieuwe experience! de buurman (oude aziaat die geluksbamboo verkoopt) noemde me flower omdat ik zo mooi was en zei dat dankzij mij mr dean meer verkocht) en ja we verkochten na een tijdje best veel en snel) Toen mr Dean even weg was heb ik 4 sheabutter zelf verkocht!!! jajaa het gaat helemaal goedkomen..
sheabutter is echt goed voor je ik ga het nu ook gebruiken je huid voelt zo goed aan na het proberen!!

Give thanks!! 27-11
Vandaag weer naar de kerk. en ik moet zeggen ik begin het leuk te vinden!!! ja echt waar ik zing nu zelf mee...we deden heel veel liederen en aan het begin I'm trading my sorrows (zouden we ms in JNS band gebruiken dus moest gelijk aan die jongens denken :) vandaag gebeurde er wel vanalles in de dienst het was enorm druk. We mochten eerst allemaal 'e'en voor 'e'en 2 dingen opzeggen waarvoor we wilden bedanken ik: for the opportunity to be here and my new brown family! vervolgens werd er voor in de kerk voor een aantal mensen gebeden en 'e'en vrouw viel opeens op de grond!!! er werd normaal mee omgegaan en ik voel hier echt sterk de heilige geest aanwezig.

Hopelijk heb ik jullie weer een beetje gerust gesteld, ik blijf bezig!!! maar ik leer ook enorm veel! ik heb het hier naar m'n zin en ik kijk uit naar kerst. Sinterklaas ga ik helaas niet vieren maar op die dag mag ik wel een paar cadeautjes open maken heb er zin in!!!!

Facebook berichtjes altijd superleuk!!!

Take cake,

Sister Christmas (zo word ik door Amy genoemd)

ik zette m'n schoen maar hij bleef leeg, misschien moet ik er ook maar een liedje bij zingen :)

Reacties 6

Martin 28-11-2011 08:55

Hoi Lisette

leuk om je enthousiaste verhalen te lezen. Je begint je al aardig thuis te voelen!

Renny 28-11-2011 10:38

Hoi sister Chrismas. Wat een gaaf verhaal. Puur genieten en op heel wat punten een feest der herkenning. Agnes wil ook sheabutter (al in IJsland bij mr. Dean besteld maar nog niet ontvangen. Kan jij met je verkooptalent vast wel iets aan doen, haha). Veel zegen en plezier bij your brown family! Op weg naar Kerst. Liefs, Agnes & Renny

rachel 28-11-2011 12:21

heey lieve lisette

echt super leuk om dit allemaal te lezen
man wat kan jij veel eten!!!
aardappel met marshmellow vies!!

veel plezier (l)

xxx Rachel

Elly 01-12-2011 11:40

Amerika is ook wel erg om voor de Sint. Misschien als je hard zingt!

Berthel Deppe 01-12-2011 12:37

Hallo Lisette,
Fijn te horen dat alles goed met je gaat. Denk je wel aan de lijn, of werk je de calorieën er weer af.
Je moet wel hard zingen hoor, anders hoort Sinterklaas je niet.
Onder de kerstboom zal je straks vast wel wat vinden.
Lieve groetjes,
Henk, Berthel en Mariëlle

gerda 01-12-2011 17:39

Ha Lisette,
meid wat schrijf je heerlijk beeldend en enthousiast, neem maar potjes sheabutter mee naar Nederland straks, altijd fijn voor ons droge huidje in dit seizoen.
Lukt het hardlopen nog een beetje, als ik lees wat je allemaal eet en de amerikaanse porties bedenkend....
geniet er maar van!
lieve groet Gerda

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer