Crazy Americans!!

Hallo allemaal!

Vandaag mocht ik eindelijk vliegen, nadat ik alles bij elkaar geraapt had ben ik vanochtend om 5!! ja 5!!! uur opgestaan en vervolgens naar het vliegveld gereden. super gezellig afscheid genomen! ik ga jullie zo missen! Eenmaal door de douane (die overigens heel vriendelijk was) gelijknaar de gate gegaan. Die ging al bijna open dus ik dacht zo snel mogelijk erheen.! Ik kreeg natuurlijk weer een vragenvloed over me heen: waar verblijf je? hoe oud ben je? hoe lang? ga je werken? heb je dingen van anderen erin zitten? heb je onbeheerd achtergelaten? the regular shit.

Daarna moest ik mijzelf onderhand helemaal uikleden: 2 riemen (taille and normal), sjaal, muts dikke jas want ja het was super koud in nederland ohja de laptop moest eruit !! en natuurlijk schoenen uit! voelde me een beetje kaal! Daarna moest ik door een BODYSCAN!!! niets moeilijks gewoon 3sec met armen boven je hoofd stilstaan en gelukkig kwam er daarna een groen scherm met Oké! ik was OKÉ jippie!!!

Natuurlijk was ik in mijn bagage de chocolademelk vergeten ik dacht de douane heeft het over de lenzenvloeistof maar ja zo'n grote chocolademelk fles is natuúrlijk te veel van het goede :) Na alles aangetrokken te hebben moest ik een uur wachten voor het vliegtuig in ging.

Ik vlieg met een 757-200 mooi vliegtuig niet groot eigenlijk heel krap voor alle spullen die ik meenam.maarja je kunt een lekker filmpje kijken muziek luisteren en dat leuke boek van m'n vriendinnen inkijken

eenmaal aangekomen op Newark naar de douane, wordt ik er in de rij al uitgehaald omdat ik alleen reis en vrij jong ben..dus vragen hoe lang en wat ga je doen. ik zeg simpel: ik ga voor minder dan 3 maanden op bezoek bij vrienden ik heb meer dan 4000 euro maarja dat moest ie daarna in de rij raar genoeg nog een keer vragen. vervolgens de echte hokjes douane (vingerafdrukken etc) en daarna begon het allemaal. Ik werd appart genomen en moest eerst lang wachten en wachten en zij maar kijken en ik wachten en stressen!!! Want ja waarom zou je 3mnd naar amerika in je eentje vrienden bezoeken? gelukkig had ik het formulier van FiA! bij me en kon ik vertellen dat ik daar zou helpen tegen kost en inwoning dat hielp iets. vervolgens weer wachten etc...had ik geen telefoonnummer :S geregel toen plots ineens: lisette van viegen come here : you are admitted YES YES YES YES YES YES YES

FINALLY

Dus toen kon ik eindelijk mijn koffer halen!! kwam er ook nog zo'n hond langslopen ik dacht nee hond jij niet ook gelukkig deed ie niets ...

Uit de gate zag ik opeens Dawn staan ipv mr Dean toen dacht ik, ik heb wel geluk gehad want tegen de douane zei ik dat Mr Dean mij kwam ophalen....

Vervolgens in een supervan op de highway waar je ivm wegwerkzaamheden maar 45 km/h mag ....wat een regeltjes lijkt wel een woonwijk dat tempo!!! dus het duurde iets langer voordat ik aankwam wel lekker gepraat maar merkte wel dat ik moe was.

Ik zit in een mooi huis (foto's volgen) en heb een eigen kamertje bij Amy en Dawne Dean. ik denk dat hardlopen wel kan lukken :) en ze hebben een GITAAR!!! die ga ik zowiezo claimen!!

net nog even gesproken via skype naar m'n ouders zo leuk eindelijk kan ik dan beginnen aan m'n avontuur, het begint goed !!!

Reacties 7

Claudia 08-11-2011 22:48

Lieve Lisette,
Eindelijk is het avontuur begonnen. Blij dat je veilig bent aangekomen. Probeer er vooral van te genieten!!!
Dikke kus van ons en we genieten met je mee
Gerard en Claudia

Renny 08-11-2011 23:36

Wow, je American Dream is begonnen! Doe ze allemaal de groeten. Enne... Dawne is volgens mij geen Dean. Maar een zuster in de Heer.

Renny 08-11-2011 23:38

...over Amerikaanse regeltjes gesproken: sh*t is dus echt not-done daar. Vervang het maar voor 'oh man...'

Elly 09-11-2011 10:39

Wat een verhaal al!! En je bent er pas net! Geniet van je tijd daar enne... maak een foto van die rolstoel!

Xx Elly

Leonie 09-11-2011 19:42

Lisette!
mooi dat je bent aangekomen!
wel een beetje gedoe, maar het is gelukt!
ik wilde je sms''en maar ik weet niet of je nog hetzelfde nr hebt, dus kijk ik maar even op je weblog en zie ik dat ik 3 verhalen heb gemist .
duss heeel veel plezier!! ben benieuwd naar je belevenissen.
en ik hoor wel wat van je wanneer je er tijd voor hebt

xxxx!!

Gerda 10-11-2011 12:57

ha Lisette,

heerlijk om je verhaal te lezen, gelukkig is het allemaal goed gegaan en maakte je dit niet voor het eerts mee, maar toch zo in je eentje is een ander verhaal. Geniet ervan!

annelies vegter 11-11-2011 14:41

hoi Lisette,

Fijn dat je goed aangekomen bent,heeft je wel wat stress gekost maar dat hoort erbij.
Goed om te horen dat je een eigen kamer hebt en dat er een gitaar aanwezig is! En dat het er gezellig uitziet.
Geniet er maar lekker van !!

groetjes van ons allemaal Annelies

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer